Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ajutor de la stat pentru românii care găzduiesc refugiați: 20 de lei pe zi pentru hrană

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 11 martie 2022

Guvernul a stabilit, în ședința de vineri, 11 martie, că românii care găzduiesc refugiați vor primi 20 de lei pe zi pentru a acoperi o parte dintre cheltuielile cu hrana. Astfel, pentru fiecare refugiat, cetățenii românii care îi cazează vor primi 20 de lei pe zi.

„Astăzi, Guvernul a aprobat hotărârea de stabilire a mecanismului de decontare a cheltuielilor cu hrană a cetățenilor străini sau apatrizilor care provin din zona conflictului armat din Ucraina (…) pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care, în mod generos, încă din primele zile ale conflictului, i-au primit în casele lor, le-au dat de mâncare, au avut grijă de aceste familii năpăstuite (…)

Prin acest act normativ se stabilește mecanismul concret prin care persoanele fizice care găzduiesc refugiați (…) beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana. Ajutorul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană”, a anunțat vineri, 11 martie, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Ajutorul este dimensionat pentru aproximativ 15.000 de persoane, cetățeni străini, pentru o perioadă de 60 de zile, a precizat acesta.

„Bugetul MAI a fost suplimnetat (…) cu suma de 18 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară al Guvernului”, a conchis Cărbunaru.

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW