Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ajutor de 50 de milioane de lei pentru Republica Moldova, aprobat de Guvern

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 13 iulie 2022

Guvernul României a aprobat miercuri, 13 iulie, suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe (MAE) cu suma de 50 de milioane de lei, banii fiind destinați ajutorării Republicii Moldova, țară grav afectată de războiul din Ucraina.

„Acordarea de asistență financiară reconfirmă, în relația cu Republica Moldova, rolul esențial al României în asigurarea stabilității și dezvoltării acestei țări și este de natură să genereze un efect multiplicator prin încurajarea suplimentării asistenței din partea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova”, a transmis Executivul.

Țara noastră și-a asumat un rol central în lansarea unei Platforme de Sprijin pentru Republica Moldova cu prilejul Conferinței internaționale desfășurate la Berlin, co-organizată de România împreună cu Germania și Franța, unde a anunțat un sprijin bugetar de 10 milioane de lei pentru țara vecină.

Potrivit ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la conferința de la Berlin s-au strâns aproape 695 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

O a doua Conferință va avea loc la București.

CITEȘTE ȘI: România găzduiește Conferința internațională privind crearea Platformei de Sprijin pentru R. Moldova

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW