Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


AIEA anunţă un acord de principiu cu Rusia şi Ucraina pentru o inspecţie la centrala Zaporojie

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 august 2022

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat joi 25 august, că există un acord de principiu cu Rusia şi Ucraina ce ar putea permite o inspecţie la centrala din Zaporojie, cea mai mare din Europa, „în următoarele zile”.

Șeful organismului de supraveghere nucleară al ONU, Rafael Grossi, a declarat că echipa sa este „foarte, foarte aproape” de a se putea deplasa la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, aflată sub control rusesc.

Întrebat de televiziunea franceză France 24 dacă discuțiile pentru obținerea accesului la instalație au avut succes, Grossi a răspuns: „Suntem foarte, foarte aproape de asta”.

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) a avertizat că operațiunea este „extrem de complexă” și a declarat că speră ca misiunea să aibă loc în „câteva zile”.

Confruntat cu riscul unui accident nuclear la Zaporojie, Grossi a subliniat că „trebuie să mergem acolo, trebuie să stabilizăm situația, trebuie să asigurăm o prezență a AIEA în curând”.

El a declarat joi, citat de Agerpres, că există un acord de principiu cu Ucraina şi Rusia pentru ca această agenţie să efectueze o inspecţie la centrala Zaporojie, iar aceasta ar putea avea loc „în zilele următoare”.

„Există un acord de principiu şi acum lucrăm la detalii”, a spus Rafael Grossi.

Foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW