Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Aglomeraţie în Bucureşti, în plină evoluție a cazurilor de COVID, din cauza protestului de la metrou/ IGPR analizează posibilitatea deschiderii unui dosar penal

By Andreea Traicu , in Fara categorie Justitie Politic Stirile zilei , at 26 martie 2021 Etichete: ,

Sute de angajați ai Metrorex, unii membri ai sindicatului de la metrou, protestează de câteva ore, circulația trenurilor fiind blocată. Drept urmare, bucureștenii sunt obligați să circule cu transportul de suprafață, cu mașinile personale sau autoturisme care funcționează în regim de taxi. La orele de vârf, traficul din București, stațiile STB şi mijloacele de transport în comun au fost luate cu asalt de oamenii care se grăbeau să ajungă la destinație. Autoritățile din Capitală atrag atenția asupra pericolului creat de aglomerație, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID. Poliţia analizează dacă este cazul să deschidă un dosar penal.

Prefectul Capitalei: Efectul se răsfrânge asupra noastră, a tuturor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că protestul angajaților Metrorex se răsfrânge asupra bucureștenilor, mai ales în contextul aglomerației create în stațiile STB și în mijloacele de transport în comun, în condițiile în care ieri au fost luate măsuri restrictive din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

„Reprezentanții sindicatului au refuzat să răspundă. Am încercat să iau legătura cu reprezentanții sindicatelor, nu răspunde nimeni. Efectual se răsfrânge asupra noastră a tuturor. Am văzut aglomerația”, a spus prefectul Capitalei.

Poliţia Capitalei analizează deschiderea unui dosar penal

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei anunţă că se analizează, din punct de vedere al legislaţiei, deschiderea unui dosar penal.

„O parte dintre cei care protestează au fost identificaţi şi sancţionaţi. La acel moment, colegii mei analizează, din punct de vedere al legislaţiei, dacă se impune deschiderea unui dosar penal”, a declarat un reprezentant al Poliţiei Capitalei.

Vineri dimineață, câteva sute de angajați ai Metrorex au blocat transportul cu metroul, organizând un protest spontan. Acțiunea vine la o zi după ce compania a notificat sindicatul să elibereze spațiile comerciale de la metrou.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW