Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Agenția Națională de Integritate: Acuzații de corupție pentru o funcționară de la Consiliul Județean Tulcea

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 4 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Șefa Serviciului Fonduri Externe și Managementul Proiectelor  de la Consiliul Județean Tulcea a fost reclamată la DNA de Agenția Națională de Integritate pentru că ar fi divulgat informații dintr-un dosar de licitație. Acestea ar fi ajuns la soțul funcționarei, administrator al unei companii interesate să câștige licitația organizată de Consiliul Județean Tulcea. 

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către LUNGU MIHAELA, Șef Serviciu Fonduri Externe și Managementul Proiectelor în cadrul Consiliului Județean Tulcea, a infracțiunii asimilată faptelor de corupție, prevăzută de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000.
Astfel, în virtutea atribuțiilor de șef Serviciu, respectiv de manager financiar (16 aprilie 2013 – 09 martie 2016) în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor din județul Tulcea”, derulat de Consiliul Județean Tulcea, a deținut informații care ar fi putut determina participarea societății comerciale S.C. ENERGY GROUP S.R.L. (în cadrul căreia soțul său deținea calitatea de asociat și funcția de administrator) la procedura de achiziție, respectiv la încheierea ulterioară a contractelor cu Consiliul Județean Tulcea”, se precizează în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

În plus, ANI susține că Mihaela Lungu a aprobat și plata pentru contractul derulat de compania în care soțul era administrator.

„Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii temeinice privind săvârșirea de către LUNGU MIHAELA a infracțiunii asimilată faptelor de corupție „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, prevăzută de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, sens în care ANI a sesizat DNA – Serviciul Teritorial Constanța.
Mai mult, pe parcursul derulării proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor din județul Tulcea”, LUNGU MIHAELA, în calitate de manager financiar în cadrul echipei de proiect, a acordat viza control financiar preventiv propriu la plată a contractului încheiat la data de 21 decembrie 2015 între Consiliul Județean Tulcea și S.C. ENEL DISTRIBUȚIE DOBROGEA S.A., societate al cărei subcontractant era S.C. ENERGY GROUP S.R.L”, mai precizează Agenția Națională de Integritate.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com