Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Agenţia Internaţională a Energiei Atomice: Instalațiile nucleare iraniene nu au suferit pagube în urma atacului Israelului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Conform AFP, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) raportează că instalațiile nucleare iraniene nu au suferit nicio deteriorare în urma exploziilor de vineri dimineața, care au avut loc într-un atac lansat de Israel în Iran.

AIEA face un apel la toate părțile implicate să manifeste cea mai mare reținere, conform unei declarații X.

AIEA informează că monitorizează situația cu mare atenție.

”Instalaţiile nucleare din regiunea Isfahan nu ar trebui săfie niciodată ţinta unor conflicte militare”, subliniază agenţia ONU.

Potrivit unor oficiali americani citate de ABC News, CBS News și CNN, precum și conform presei iraniene, Israelul a lansat un atac împotriva Iranului vineri ca represalii față de atacurile iraniene din teritoriul israelian săptămâna trecută.

Conform agenției iraniene oficiale de presă Fars, Teheranul a raportat că au avut loc trei explozii în apropierea unei baze militare din regiunea Isfahan (centrul Iranului).

În urma atacului israelian, Iranul a activat apărarea sa aeriană în mai multe provincii. Autoritățile iraniene au declarat că au doborât drone, dar nu a avut loc un atac cu rachete „până în prezent”.

Agenția iraniană de presă Tasnim a comunicat că instalațiile nucleare din regiunea Isfahan sunt „în deplină securitate”. Agenţia oficială iraniană de presă Irna a anunţat că nu a avut loc ”nicio pagubă majoră” nu a fost raportată după exploziile auzite vineri în zori .

”Nicio pagubă şi nici explozie la scară mare nu au fost semnalate”, scrie Irna în baza informaţiilor raportate de jurnalişti.

”Instalaţiile importante, mai ales instalaţiile nucleare sunt complet sigure şi nu s-a semnalat niciun accident în ele”, subliniază Irna.

Conform informațiilor obținute de la autoritățile aeroportuare și citate de agenția iraniană de presă Mehr, zborurile comerciale au fost temporar suspendate la plecare și la sosire pe mai multe aeroporturi.

De vineri dimineața, avioanele pot decola și ateriza din nou pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini și pe aeroportul intern Mehrabad.

Din cauza unei „puternice amenințări cu represalii militare și atacuri teroriste”, Australia și-a îndemnat cetățenii să părăsească Israelul și teritoriile palestiniene.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW