Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Agenția Fitch a păstrat rating-ul României dar a înrăutățit perspectiva / Cîțu: Un avertisment clar dat de agenția de rating populiștilor din Parlament

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 18 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, spune că agenția de rating Fitch a păstrat rating-ul României dar a scăzut perspectiva pentru țara noastră.

„În condițiile crizei prin care trece astăzi economia globală păstrarea rating-ului arată încrederea pe care o are agenția de rating în măsurile luate de acest guvern. Înrăutățirea perspectivei este un avertisment clar dat de agenția de rating populiștilor din Parlament”, a scris Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Cîțu mai spune că agenția Fitch îi sancționează pe „populiștii cinici din Parlamentul României”, pentru voturile date inițiativelor legislative care cresc cheltuielile și reduc veniturile.

„În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este ușor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanțare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanțare. De aceea am spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de inițiative legislative votate de toate partidele de opoziție. Proiecte care fară nicio fundamentare reduc veniturile și cresc cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanțarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzacționează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor și stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenția de rating îi sancționează pe acești populiști cinici din Parlamentul României”, a mai scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

 

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW