Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Agenţia Europeană pentru Medicamente aprobă utilizarea unui vaccin împotriva variolei maimuţei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 iulie 2022

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat vineri, 22 iulie, utilizarea vaccinului Imvanex produs de Bavarian Nordic (BAVA.CO) împotriva variolei maimuței, conform companiei daneze de biotehnologie, notează Reuters

Vaccinul Imvanex, folosit deja în Canada și Statele Unite ale Americii contra variolei maimuței, a fost până acum acceptat în Uniunea Europeană (UE) doar pentru tratarea variolei. Vaccinul a fost aprobat împotriva variolei maimuţei datorită asemănării dintre acest virus şi virusul variolei.

Cu toate acestea, Comisia Europeană (CE) a semnat deja un acord pentru livrarea a aproximativ 160.000 de doze de vaccin Imvanex pentru preevenirea variolei maimuței, iar unele dintre statele din UE, inclusiv Germania şi Spania, au plasat comenzi proprii privind achiziţionarea de vaccinuri împotriva acestei boli.

Recomandarea EMA va fi transmisă Comisiei Europene pentru aprobare finală în cel mai scurt timp, a transmis compania.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar de luni, 18 iulie, UE a înregistrat o creștere a numărului de cazuri cu aproximativ 50% într-o săptămână.

„Avem acum peste 7.000 de cazuri în Uniunea Europeană, echivalentul unei creşteri de aproape 50% faţă de săptămâna trecută, dar am reacționat prompt și am oferit un răspuns rapid”, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Potrivit datelor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), pe 7 iulie, se înregistrau 7.553 de cazuri de variola maimuței în zone non-endemice. Dintre acestea, 4.908 cazuri se înregistrau în UE, reprezentând 65% din toate cazurile raportate în acest focar.

În țara noastră, 18 persoane au fost diagnosticate în total cu variola maimuței.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW