Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Agenția Europeană a Medicamentului: Un vaccin împotriva COVID-19, disponibil cel mai devreme într-un an

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Agenţia Europeană a Medicamentului a informat marți că dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, gata să fie utilizat scară largă, ar mai putea dura cel puțin un an. De asemenea, pe baza datelor preliminare prezentate agenției, niciun medicament nu a demonstrat încă eficacitate în tratarea COVID-19.

Agenția precizează că în prezent două vaccinuri au intrat deja în studiile clinice din faza întâi, care sunt primele studii necesare și sunt efectuate la voluntari sănătoși. De asemenea, un 

„În general, termenele de dezvoltare a medicamentelor sunt dificil de prevăzut. Pe baza informațiilor disponibile în prezent și a experienței anterioare cu perioadele de dezvoltare a vaccinului, EMA estimează că ar putea dura cel puțin un an înainte ca vaccinul împotriva COVID-19 să fie gata de aprobare și disponibil în cantități suficiente pentru a permite utilizarea pe scară largă. O furnizare adecvată de doze pentru a răspunde nevoilor tuturor țărilor UE trebuie să fie prognozată în mod proactiv.”

Potrivit Agenţiei Europene a Medicamentului, până în la momentul actual niciunul dintre medicamentele testate nu s-a demonstrat a fi eficient în tratarea COVID-19.

În ultimele săptămâni și luni, Agenția s-a angajat cu numeroși dezvoltatori de medicamente terapeutice și există o serie de evoluții în curs. Cu toate acestea, în acest moment, pe baza datelor preliminare prezentate agenției, niciun medicament nu a demonstrat încă eficacitate în tratarea COVID-19”, a informat Agenția Europeană a Medicamentului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW