Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde pentru vaccinul AstraZeneca

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2021

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat acordarea unei autorizații condiționate de introducere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford. Acesta este al treilea vaccin COVID-19 pe care EMA l-a recomandat pentru autorizare.

Rezultatele combinate din patru studii clinice din Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud au arătat că vaccinul COVID-19 AstraZeneca a fost sigur și eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani. Aceste studii au implicat în jur de 24.000 de persoane. Vaccinul a demonstrat o eficacitate de aproximativ 60% în studiile clinice.

Cele mai frecvente reacții adverse la vaccinul COVID-19 AstraZeneca au fost de obicei ușoare sau moderate și s-au îmbunătățit în câteva zile după vaccinare. Cele mai frecvente efecte secundare sunt durerea și sensibilitatea la locul injectării, cefaleea, oboseala, durerea musculară, senzația generală de rău, frisoane, febră, dureri articulare și greață. Siguranța și eficacitatea vaccinului vor continua să fie monitorizate pe măsură ce sunt utilizate în întreaga UE, prin sistemul de farmacovigilență al UE și studii suplimentare efectuate de companie și de autoritățile europene.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW