Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Agent de la Poliţia Rutieră Prahova, prins în flagrant primind mită/ A fost plasat în arest la domiciliu

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 martie 2024 Etichete: , , ,

Un ofițer de poliție din Prahova, aflat în serviciul formațiunii rutiere, a fost surprins în flagrant în timp ce primea o sumă de 700 de lei ca mită. Procurorii l-au deferit instanței de judecată, care a emis un mandat de arest la domiciliu în numele său.

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au realizat, în data de 19 martie 2024, o acţiune de prindere în flagrant a unui agent şef principal de poliţie din cadrul formaţiunii rutiere a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită. În fapt, acţiunea de flagrant a surprins momentul în care agentul de poliţie a primit suma de 700 de lei cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale referitoare la constatarea unor contravenţii la regimul rutier. Anterior, în acelaşi dosar, s-a constatat săvârşirea unei fapte similare de luare de mită, ocazie cu care agentul a primit 300 de lei, tot în scopul neaplicării unei sancţiuni contravenţionale pentru o abatere săvârşită în trafic”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi, de Direcţia Generală Anticorupţie.

La început, polițistul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, miercuri, procurorii au decis să înceapă urmărirea penală împotriva sa. Agentul de poliție a fost prezentat în fața instanței de judecată cu cererea de arestare preventivă, dar instanța a decis că acesta să fie plasat în arest la domiciliu, cu un mandat valabil pentru 30 de zile.

 

Comentarii