Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Afaceristul Nelu Iordache a fost achitat definitiv de Curtea de Apel București

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Magistrații Curții de Apel București au dispus, luni, achitarea omului de afaceri Nelu Iordache  și a mai multor șefi de la CNADNR Craiova, în dosarul privind modernizarea Transalpina, decizia instanței fiind definitivă.

Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost achitat definitiv pentru instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

„În temeiul prevederilor (…) achită pe inculpatul IORDACHE NELU, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (…)”, se arată în decizia instanței.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2009- iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (D.R.D.P.), inculpaţii Dina Ion şi Tudor Marin, diriginţi de şantier, Panduru Luchian Toma, responsabil cu derularea contractului, Radu Mihai Adrian, şef departament, Radu Ştefan, şef birou, Şerban Constantin şi Brânaru Ştefan, directori, toţi angajaţi ai D.R.D.P. Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.

„Pentru ca cei menţionaţi să aprobe la plată lucrările neefectuate şi materialele de construcţie inexistente, inculpatul Iordache Nelu, în calitate de administrator la S.C. ROMSTRADE S.R.L. (societatea care a primit contractul de executare a lucrărilor), l-a determinat pe Mircea Nicolae Dorel, director la Departamentul Analize – Decontări al societății să întocmească în fals mai multe situații de lucrări și facturile aferente”, se arată în comunicatul DNA.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW