Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Afaceristul Dragoș Dobrescu, fostul director al Astaldi și avocatul Doru Boștină, trimiși în judecată de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 6 octombrie 2022

Afaceristul Dragoş Dobrescu, fostul director al Astaldi România, Pier Luca Canino, și avocatul Doru Boștină au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar penal privind obținerea unor avize de la Primăria Sectorului 6, condusă la vremea respectivă de Rareș Mănescu. 

Anchetatorii îl acuză pe Dobrescu că ar fi pretins de la Canino, director general al Astaldi România la acea vreme, suma de 1 milion euro, în schimbul influenței pe care a pretins că o are asupra primarului Sectorului 6, Rareș Mănescu, pentru obținerea cu ușurință a avizelor necesare lucrărilor la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei. 

Cu aceeași ocazie, Dobrescu ar mai fi promis că vor fi soluționate favorabil și plângerile cetățenilor (riverani) nemulțumiți de modalitatea în care se derulau lucrările respective.

Pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, susțin procurorii, aceștia urmau să fie remiși prin intermediul unei societăți controlate de avocatul Doru Boștină, sub forma unor servicii fictive de „mentenanță”.

În această modalitate, arată DNA, pe 09 septembrie 2013, ar fi fost transferați în contul unei societăți administrate de Dobrescu o primă tranșă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retrași sub formă de cash.

În acest dosar, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, sumă care a fost depusă de Dragoș Dobrescu, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsura asiguratorie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW