Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Aeroporturile din Alep şi Damasc au fost vizate de atacuri israeliene / Ministrul iranian de Externe era aşteptat să vină în Siria

By news.ro , in Stirile zilei , at 12 octombrie 2023

Televiziunea de stat siriană a anunţat că Israelul a lansat joi atacuri asupra principalelor aeroporturi, din capitala Damasc şi din oraşul Alep, în nordul ţării, relatează Reuters.

Canalul media local Sham FM a declarat că apărarea aeriană siriană a răspuns la ambele atacuri. Potrivit sursei, au fost înregistrate pagube, dar nu şi victime pe aeroportul din Alep. Sham FM nu a spus însă nimic despre impactul atacului asupra aeroportului din Damasc.

Echipe tehnice au fost trimise să determine amploarea pagubelor la ambele situri, a declarat Ministerul sirian al Transporturilor.

Surse militare au declarat pentru presă că ambele aeroporturi au fost scoase din uz.

Atacurile au avut loc cu o zi înainte ca ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, să vină în Siria.

Israelul efectuează de ani de zile lovituri împotriva a ceea ce a descris ca fiind ţinte legate de Iran în Siria, inclusiv împotriva aeroporturilor din Alep şi Damasc.

Surse au declarat că loviturile asupra aeroporturilor au ca scop întreruperea liniilor de aprovizionare iraniene în Siria, unde influenţa Teheranului a crescut de când a început să-l susţină pe preşedintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011.

Armata israeliană nu comentează de obicei astfel de incidente, iar joi nu a existat nicio declaraţie imediată din partea acesteia.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW