Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aeroportul Internațional Brașov a devenit funcțional FOTO

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 15 iunie 2023 Etichete:

Aeroportul Internațional „Brașov -Ghimbav” a fost inaugurat, joi, 15 iunie,  cu un zbor al companiei românești Tarom. Avionul a decolat de la Aeroportul Otopeni și a aterizat la Brașov. Astfel, Aeroportul „Brașov -Ghimbav”  a devenit funcțional. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea,  desemnat ministrul Dezvoltării, a menționat că  investiția se ridică la  la 140 de milioane de euro. La inaugurarea Aeroportului Brașov a participat și Nicolae Ciucă, actualul președinte al Senatului.

La ora 8:10, aeronava TAROM pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, a aterizat pe pista Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Personalități ale vieții politico-sociale din țara noastră, de la președintele desemnat al Senatului, Nicolae Ciucă, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, până la cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, alături de ambasadorii Marii Britanii și Franței și alți oficiali guvermanentali se află în prima cursă care aterizează la AIBG.

Cu acest prilej, Dumitru-Dorin Prunariu va primi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Brașov.

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov și ministru desemnat al Dezvolării, cel de numele căruia se leagă această realizare remarcabilă a județului Brașov, a fost prezent în aeronava TAROM”, a transmis Consiliul Județeam Brașov.

Aeroportul Brașov, administrat de Consiliul Județean

La inaugurare a fost prezent și Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor. El a precizat că Aeroportul Brașova va deveni important pentru economia acestui județ.

Interiorul Aeroportului Brașov

Este al  treisprezecelea aeroport administrat de consiliile judeţene. Sunt convins că este un număr cu noroc şi sunt convins că Aeroportul Braşov, în anii viitor, va fi un aeroport care avea un trafic care să îl ducă într-o zonă de profitabilitate. Pentru că ştiu cu ceea ce se confruntă celelalte aeroporturi aflate în administrarea autorităţilor locale şi cât se străduiesc să asigure trafic, astfel încât să treacă pe profit. Aeroporturile nu au culoare politică, cum nu au nici autostrăzile cum nu nici celelalte tipuri de transport”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Ce curse vor fi  funcționale la Aeroportul Brașov

Potrivit publicației BoardingPass, spre și dinspre aeroportul din Brașov sunt programate chiar pentru joi, 15 iunie 2023. Zborurile sunt operate de compania Dan Air spre și dinspre aeroportul din Nuremberg (Germania).

De vineri, 16 iunie ac,  vor fi operate și primele zboruri charter spre și dinspre aeroportul din Brașov, către destinații din Turcia și Grecia.

Conform sursei citate, în lunile august și septembrie 2023, compania low-cost Wizz Air va inaugura rutele Brașov – Londra LTN și Brașov – Dortmund.

Sursă foto: Facebook  Aeroportul Internațional Brașov

Comentarii