Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


România trimite ajutoare sirienilor afectați de cutremure cu aeronave ale Armatei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 februarie 2023 Etichete: , ,

Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, vor executa marți, 14 februarie, o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene afectată de cutremurele din 6 februarie.

În baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, aeronavele militare vor transporta bunuri materiale donate de statul român şi vor decola din Baza 90 Transport Aerian marți, 14 februarie, în jurul orei 9:00.

Una dintre aeronave va zbura pe ruta Otopeni – Gaziantep (Turcia), iar cealaltă va avea ca destinaţie oraşul Beirut (Liban).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis joi, 9 februarie, să trimită ajutoare în Siria, a doua cea mai afectată țară de cutremurele devastatoare petrecute în ultimele zile.

Ajutoarele constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve. Acestea valorează aproximativ 2 milioane lei fără TVA și vor fi puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Potrivit celui mai recent bilanț al victimelor, citat de CNN, cel puțin 34.000 de oameni și-au pierdut viața în Turcia și Siria în urma cutremurelor.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW