Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


AEP vrea să prelungească termenul de înscriere pe site-ul www.votstrainatate.ro

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 4 septembrie 2019 Etichete: , ,

Autoritatea Electorală Permanentă anunță că, după 39 de zile de când site-ul www.votstrainatate.ro a devenit funcțional,  19.430 de români s-au înscris pentru vot la secția de votare și 20.000 pentru a vota prin corespondență. Potrivit șefului AEP, Constantin Mitulețu Buică, numărul acestora este mic, având în vedere că mai este doar o săptămână până la finalizarea procedurii.

Preşedintele AEP precizează că există premise pentru prelungirea termenul de înregistrare cu patru zile, de la 11 septembrie la 15 septembrie, ceea ce ar însemna că cetăţenii români ar mai avea la dispoziţie 11 zile pentru a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro ca alegători în străinătate.

„Reiterez îndemnul către cetăţenii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a se înregistra cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă, care, în afară de faptul că este o modalitate comodă şi sigură de vot la distanţă, îi scuteşte de cheltuiala deplasărilor la o secţie de votare şi de aglomeraţii”, a declarat preşedintele AEP.

Site-ul www.votstrainatate.ro a fost pus la dispoziția românilor care muncesc și locuiesc în străinătate pentru a avea o referință a numărului secțiilor de votare care urmează să fie înființate. Preşedintele AEP îi îndeamnă pe românii din străinătate să opteze pentru votul prin corespondență care este o procedură simplă, sigură și eficientă. Constantin-Florin Mituleţu-Buică garantează ca datele furnizate de românii care se înscriu pe site sunt folosite exclusiv pentru procesul electoral, nicio altă instituție neavând acces la acestea.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *