Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Adunările publice și manifestațiile vor fi reluate. Anunțul lui Ludovic Orban

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2020 Etichete: , ,

Ludovic Orban anunță că adunările publice și manifestațiile vor putea fi reluate, respectând condițiile sanitare. Cel mai probabil, în spațiile deschise, se vor putea aduna maximum 100 de persoane

Premierul României a anunțat că luni va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia vor fi luate noi măsuri de relaxare. Principala decizie anunțată de Ludovic Orban este reluarea adunărilor publice și a manifestațiilor.

Astfel, la adunări și manifestații în spații deschise, ar putea participa maximum 100 de persoane, respectând distanțarea socială și măsurile sanitare.

„Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11,00, la 12,00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente. (…) Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară‘”, a spus Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octv Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW