Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Adriana Radu a fost desemnată în Consiliul Economic și Social, după ce îl acuzase pe Nicolae Ciucă a ignorat votul dat de peste 300 de ONG-uri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2021

Adriana Radu, președinte al Asociației Sexul vs Barza, a fost desemnată să facă parte din Consiliul Economic și Social (CES), după ce luna trecută l-a acuzat pe Nicolae Ciucă, prim-ministru interimar la vremea respectivă, că nu a numit-o în acest organism cu rol consultativ al Guvernului, deși a fost votată de 304 organizații.

Decizia desemnării Adrianei Radu în CES a fost luată de prim-ministrul Florin Cîțu, problema fiindu-i adusă în atenție de vicepremierul Dan Barna.

✅ Dreptate la CES

Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pe diverse subiecte curente printre care i-am…

Publicată de Dan Barna pe Luni, 4 ianuarie 2021

 

Adriana Radu: Prim-ministrul interimar nu m-a numit în CES, deși am fost aleasă de 304 organizații

Într-un mesaj publicat pe 20 decembrie, pe pagina personală de Facebook, Adriana Radu l-a acuzat pe Nicolae Ciucă că nu a numit-o în Consiliul Economic și Social, cu toate că a fost votată de 304 organizații.

„Dragi prieteni, mi s-a făcut o mare nedreptate vineri în miez de noapte, când Prim-ministrul Interimar nu m-a numit ca membru în Consiliul Economic și Social (CES), deși am fost aleasă de 304 organizații în procesul de vot online agreat de Guvern. O să fiu sinceră. Vreau mult să fiu în CES. Știu de ce vreau ce vreau și știu de ce muncesc cât muncesc de 8 ani. Săptămâna asta m-au dat peste cap câteva episoade”, a scris Adriana Radu, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Scandal legat de desemnarea membrilor în Consiliul Economic și Social / Nicolae Ciucă: Am să verific să văd despre ce este vorba

Locul Adrianei Radu fusese luat de Horia Nicolescu Mihai, reprezentantul Asociației pentru Securitatea Incendiilor, care nici măcar nu participase la concursul organizat de ONG-uri.

Cine este Adriana Radu

Adriana Radu are două licențe de limbă și literatură la Université Lumière Lyon 2 și a absolvit un master în Sănătate Publică la Facultatea de Medicină din Berlin, cu sprijinul unei burse din partea Serviciului German de Schimb Academic. în 2015 a fost bursieră a Bundestagului, familiarizându-se cu lobby-ul la acest nivel; din 2016-2020 a primit training și finanțări de advocacy de la organizația Women Deliver; tot de atunci face parte din pool-ul de experți în promovarea sănătății al Medici fără Frontiere. În 2017, Adriana a fost lector invitat la Școala de Sănătate Publică Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai, unde a ținut un curs de Promovare a sănătății, și de-a lungul timpului a scris pentru diferite publicații străine.

Adriana este regizoare și public speaker, realizând 120 de videoclipuri educative pe canalul de Youtube SEXUL vs BARZA.
Adriana vorbește fluent germană, franceză, engleză și are un bun nivel de spaniolă.

Ce este Consiliul Economic și Social

Consiliul Economic şi Social este un organism cu rol consultativ în ceea ce privește stabilirea strategiilor şi politicilor economice şi sociale la nivel naţional şi este cheia pentru realizarea, promovarea şi dezvoltarea dialogului și a solidarităţii sociale. Membrii Consiliului au printre atribuții analizarea și avizarea proiectelor de hotărâri și de ordonanțe ale Guvernului și proiectele de lege care urmează să ajungă în Parlament, precum și a proiectelor de programe și strategii înainte de adoptare. Tot membrii CES sunt responsabili și de semnalarea către Guvern și Parlament a unor fenomene sociale și economice care trebuie să ajungă pe agenda pentru a fi întâmpinate de propuneri de acte normative. Nu în ultimul rând, acest Consiliu are un rol activ în analizarea stărilor conflictuale la nivel național sau în sector și propun modalități pentru a le soluționa, conduce analize și studii privind realitatea economică și socială din România și contribuie la implementarea de strategii, programe și standarde în ceea ce privește dialogul social.

Sursa foto: Facebook / Adriana Radu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW