Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Adrian Zuckerman, întâlnire de „rămas bun” cu ministrul Justiției, Stelian Ion

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 ianuarie 2021

Ministrul Justiției a avut, în urmă cu o săptămână, o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman. Discuțiile s-au purtat în jurul domeniilor prioritare specifice, precum combaterea traficului de persoane, a corupției sau a criminalității organizate, dar și în jurul celor cu caracter general, precum digitalizarea justiției și statul de drept. 

Întâlnirea a avut loc în contextul în care mandatul ambasadorului SUA se apropie de final, odată cu instalarea lui Joe Biden la Casa Albă. Din delegația Ambasadei SUA au făcut parte David Muniz, adjunctul Misiunii Diplomatice, și Scott Kerin, procuror federal și atașat pe Probleme de Justiție.

A fost o întâlnire foarte productivă, în cadrul căreia au fost evocate aspecte referitoare la cooperarea bilaterală și la demersurile comune efectuate, în special în cursul anului 2020. Astfel, au fost trecute în revistă atât domeniile prioritare specifice, precum combaterea traficului de persoane, a corupției, a criminalității organizate, a infracțiunilor la regimul proprietății intelectuale, respectiv combaterea infracțiunilor financiare, cât și cele cu caracter general, precum digitalizarea justiției și statul de drept”, potrivit unui comunicat transmis, la cinci zile de la întâlnire, de Ministerul Justiției.

În cadrul discuției a fost punctată importanța dialogului bilateral dintre cele două state în domeniul Justiției, iar cooperarea la nivel judiciar va reflecta relația „privilegiată” a României cu Statele Unite ale Americii.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW