Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Adrian Streinu-Cercel: Un vaccin experimental pentru COVID-19 va fi adus în România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , ,

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a anunțat că în România, în aproximativ o lună de zile, va fi adus din Marea Britanie un vaccin experimental pentru COVID-19. 

”În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Institutul Național de Boli Onfecțioase ”Matei Balș” are deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Potrivit ultimelor date publicate de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate pe teritoriul României a depășit oficial pragul de 300. De joi până vineri au mai fost înregistrate alte 31 de noi cazuri, numărul total ajungând astfel la 308.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW