Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


Adrian Petre Todoran, candidat pentru șefia Secției de combatere a criminalității organizate din DIICOT, vrea întărirea Direcției cu fonduri pentru achiziția de aparatură de interceptare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Adrian Petre Todoran, candidat pentru pentru ocuparea funcției de procuror șef al Secției de combatere a criminalității organizate din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a participat marți, 5 decembrie, la interviul în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea învestirii în funcție.

În cadrul interviului din 5 decembrie, Adrian Petre Todoran a răspuns unei serii de întrebări referitoare, în principal, la obiectivele pe care și le-a propus. În ceea ce privește obiectivele strategice, acesta a fost întrebat dacă ele sunt opozabile funcției pe care dorește să o ocupe.

„Opozabile, nu cred că ar exista. Dar, sunt anumite puncte care ar putea sprijni activitatea secției. Mă gândesc aici și la includerea achizițiilor din fondurile pentru echipamente de înregistrare, supraveghere audio video, dotare a camerelor de acnchetă și nu numai atât. Pentru achiziționarea unor soft-uri absolut necesare în obținerea informațiilor. Obiective ar fi diminuarea fenomenului infracțional. Asta ne propunem și noi., a răspuns Adrian Petre Todoran.

De asemenea, în cadrul interviului, el a specificat că dorește să îmbunătățească punctele tari, cu toate că este conștient că lipsa de experiență într-o funcție de conducere îi va pune dificultăți.

Un alt obiectiv despre care s-a discutat în cadrul interviului ar fi sprijnirea procurorilor:„În primul rând de ordin administrativ, dar și uman pentru că nu mă feresc ca la solicitarea procurorului să efectuez urmăriea penală împreună cu acesta. Cred că e un sprijin moral important. Dacă procurorul șef de secție se implică în activitatea lor.”

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, în unanimitate, favorabil propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror șef al Secției de combatere a criminalității organizate din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a lui Petre Adrian Todoran.

FOTO: redactia

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW