Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Adrian Papahagi declină invitația de a intra în AUR: E ultimul loc unde aș putea fi găsit

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2020

După ce scriitorul Sorin Lavric, unul dintre liderii Alianței pentru Unirea Românilor și viitor senator, i-a adresat invitația de a se alătura formațiunii, profesorul Adrian Papahagi a declinat categoric oferta, precizând că are o opinie „execrabilă” despre AUR.

„Aflu ieri că dl. Lavric mă invită în AUR. Hahaha, cât de puțin mă cunoaște! AUR e ultimul loc unde aș putea fi găsit. Oricum, am încheiat-o de mult cu politica și mai accept să-mi alătur numele doar unora de la care nu pot avea surprize neplăcute (de pildă, Shakespeare). Părerea mea despre George Simion și AUR e execrabilă. Sunt creștin și cred în transformarea apei în vin și a vinului în sânge, nu a drojdiei în aur”, a scris Adrian Papahagi, pe Facebook.

L-am întâlnit o singură dată pe intelectualul din AUR, dl. Sorin Lavric: la o conferință clujeană unde îl însoțeam pe…

Publicată de Adrian Papahagi pe Marţi, 8 decembrie 2020

Uniunea Scriitorilor din România a anunțat marți excluderea lui Sorin Lavric din rândurile organizației din cauza „declaraţiilor politice radicale” ale acestuia.

Alianței pentru Unirea Românilor va accede în Parlament după ce la alegerile din 6 decembrie a obținut aproape 9% din voturi.

CITEȘTE ȘI: Cine e George Simion și cine sunt viitorii parlamentari ai AUR / De la activist la lider de partid parlamentar

Sursa foto: Facebook / Adrian Papahagi

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW