Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Adrian Oroș, audiat în Comisia pentru Agricultură din Parlament: Principala noastră preocupare este de a scrie un Program Naţional Strategic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 19 februarie 2020 Etichete: ,

Propunerea de ministru al Agriculturii, Adrian Oroș, este audiat, miercuri, în Comisia pentru agricultură, silvicultură,  și industrie alimentară din Parlament. 

„Principala noastră preocupare în această perioadă este aceea de a scrie un Program Naţional Strategic (PNS) cât mai bun posibil, să-l scriem în interiorul instituţiei şi în folosul agricultorilor şi al celor care lucrează în industria alimentară. Am pornit aici de la studiul balanţei comerciale în ultimii 7 ani, unde se observă foarte clar că, începând din 2015, deficitul balanţei comerciale creşte brusc, ajungând în 2018 la peste un miliard de euro, iar în 2019, primele 11 luni, la 988 de milioane de euro. Practic, acest deficit comercial nu înseamnă altceva decât că exportăm, din păcate, în continuare materie primă neprocesată, purtătoare de subvenţii. Practic, exportăm subvenţii şi importăm produse procesate cu valoare adăugată mare. De aceea în Programul Naţional Strategic ne propunem să luăm acele măsuri care să repare în câţiva ani de zile acest deficit al balanţei comerciale(…)

În ianuarie am dat un ordin prin care, conform deciziei Comisiei Europene prin care se interzicea utilizarea neonicotinoidelor, am interzis această ultilizare pentru floarea soarelui și rapiță și am păstrat-o pentru porumb și sfeclă.(…)Mi-am propus acțiuni de verificare a modului de realizare a obiectivelor de investiții. Am reușit să facem verificări în 5 județe. În timpul verificărilor, 3 dintre directori și-au dat demisia.(…)”, a declarat Adrian Oroș.

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW