Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Adrian Năstase îl va da în judecată pe Klaus Iohannis, după ce i-a retras decorația

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 3 ianuarie 2020 Etichete: ,

Fostul premier, Adrian Năstase, a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului i-a retras decorația. Năstase a mărturisit că a făcut deja o plângere prealabilă împotriva președintelui și a numit gestul de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale ca fiind unul „meschin”.

„Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acţiune în instanţă, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreţionar în condiţiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanţie de stabilitate în ceea ce priveşte acordaea sau retragerea decoraţiilor. (….) A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani şi a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin şi cu asta incheiem un capitol care mă deranjează”, a afirmat Adrian Năstase, la România TV.

Șeful statului a semnat pe 11 decembrie decretele privind retragerea decorațiilor persoanelor care au fost condamnate penal, printre care și Adrian Năstase, Ionel Manțog, Dan Voiculescu și Mircia Muntea.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW