Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Adrian Criț, directorul STB: Unii dintre conducătorii de troleibuz s-au întors tremurând din traseu, presați de liderii de sindicat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2022

Situație incredibilă la Societatea de Transport București. Directorul interimar al companiei, Adrian Criț, acuză conducerea Sindicatului Transportatorilor, cel care a organizat greva ilegală, că a amenințat șase conducători de troleibuz ieșiți duminică pe traseu pentru a reveni în depou. 

„Astăzi am avut o discuţie cu şeful depoului de la Berceni. M-a sunat în jurul orei 9 şi mi-a spus că 6 conducători de troleibuz s-au întors tremurând din traseu şi vor să intre în depou. L-am rugat să îi invite în birou, astfel încât să am o discuţie cu dânşii şi am intervenit telefonic. Acei oameni au fost presaţi de liderii sindicali să iasă de pe traseu. Pentru acest lucru, cineva va răspunde în faţa legii. Acei oameni tremurau. Am avut discuţia cu ei, i-am calmat. Să ştiţi că n-au mai vrut să intre pe traseu”, a afirmat Adrian Criţ, citat de Agerpres.

În opinia lui Adrian Criț scopul acestei greve, declarate ilegală de instanță, este interesul sindicatului de a continua să controleze societatea.

„De ce vrei capul directorului, când ţelul este altul? Ţelul este interesul: sindicatul a condus această societate, sindicatul a fost implicat în tot ceea ce înseamnă angajări, achiziţii, consumuri, administrare. Acest lucru nu mai poate fi continuat, această societate trebuie să fie manageriată pentru binele bucureşteanului. Altfel nu putem oferi condiţii mai bune acestor oameni”, a menţionat Adrian Criţ.

Petrariu: Nu încurajăm așa ceva

Pe de altă parte, într-o declarație acordată Mainnews.ro, liderul Sindicatului Transportatorilor, Vasile Petrariu, a menționat că nu are cunoștință de incident, subliniind însă că nu încurajează astfel de comportamente.

„Nu mi s-a adus la cunoștință această informație. Dacă are probe, să facă cercetări. Noi nu încurajăm și nici nu acceptăm situații de genul acesta”, a declarat Vasile Petrariu, pentru Mainnews.ro.

Un conducător de troleibuz, cât pe ce să fie agresat în trafic

Incidentul semnalat de directorul STB vine dup ce, un conducător de troleibuz, membru al unui sindicat minoritar din STB, care a ieșit sâmbătă, 22 ianuarie, pe traseu, a fost intimidat și cât pe ce să fie agresat în trafic de alți doi bărbați, probabil chiar angajați STB.

În imaginile intrare în posesia Mainnews.ro, se observă cum doi bărbați îl amenință pe șoferul de troleibuz, scuipă în geamul cabinei troleibuzului, iar unul dintre ei lovește puternic cu piciorul ușa.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW