Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Adrian Albu, supraviețuitor Colectiv, explică de ce va candida pentru Primăria Sectorului 2: Corupția mi-a omorât familia

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2020 Etichete: , , ,

Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv, și-a lansat, vineri, candidatura la Primăria Sectorului 2, din partea PLUS. Albu susține că a decis să candideze fiindcă a văzut cu „propii ochi” cum „corupția ucide”.

„M-am hotărât să mă implic în societatea civilă pentru că am văzut cu proprii mei ochi cum corupţia ucide. Şi ucide oameni şi în viitor. Ne-a omorât viitorul. Corupţia mie mi-a omorât familia şi peste asta nu se poate trece. Pentru asta merg până în pânzele albe”, a spus Adrian Albu.

Adrian Albu are 42 de ani, iar în urmă cu cinci ani, a fost rănit în incendiul de la Colectiv, în urma căruia a stat 80 de zile în mai multe spitale din străinătate. În schimb, în acea noapte tragică, sora și verișoara acestuia, au murit.

„Acum cinci ani s-a întâmplat un eveniment nefericit şi în urma acelui eveniment eu mi-am pierdut sora şi verişoara. Au urmat 80 de zile de spitalizare în care am reflectat asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo”, a povestit candidatul.

Una dintre problemele pe care candidatul le-a observat în Sectorul 2, este aceea că în școlile din această zonă se „poate întâmpla un Colectiv în fiecare zi”.

„În Sectorul 2 avem 157 de unităţi de învăţământ dintre care doar 15 au autorizaţie de funcţionare la incendiu. Noi trimitem copiii la şcoli unde în fiecare zi se poate întâmpla un Colectiv. În fiecare zi. Noi când ne-am dus la Colectiv am mers la un concert şi ne-am dus o dată, copiii se duc în fiecare zi la şcoală. (…) Nouă ne trebuie un program pe mulţi ani ca să rezolvăm această problemă”, a afirmat Adrian Albu. 

Adrian Albu susține că, dacă ar fi fost primar, tragedia de la clubul Colectiv nu ar mai fi avut loc, deoarece clubul nu ar fi funcționat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW