Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Admiterea la facultate se poate realiza online / Studenții își vor susține examenele de la distanță

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Educației a adoptat mai multe măsuri pentru sistemul universitar românesc, în contextul pandemiei Covid-19. Ministrul Monica Anisie și Consiliul Național al Rectorilor și asociațiile studențești au căzut de acord asupra unui plan de lucru pentru continuarea activităților din sistemul universitar.

O primă măsură a fost propusă reprezentanții universităților din România, și constă în organizarea parțială în sistem on-line a examenelor de semestru, de an și de finalizare a studiilor.

În situații excepționale, în care se impune prezența fizică a studentului, universitățile vor stabili un alt set de măsuri.

O altă noutate în sistemul universitar este aceea că absolvenții pot fi admiși în sistem on-line în instituțiile de învățământ superior.

MEC a permis universităților românești accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), iar astfel instituțiile de învățământ pot verifica rezultatele obținute de absolvenții clasei a XII-a, în urma susținerii examenului de Bacalaureat.

În acest fel se evită prezența fizică a candidaților la înscrierea pentru admiterea la facultate.

,,În această perioadă, căutăm să simplificăm cât putem de mult modalitățile prin care absolvenții clasei a XII-a se pot înscrie la facultate, în condiții de siguranță. La fel de important este și procesul de învățare-evaluare on-line din universități și am încredere că toate instituțiile de învățământ superior vor sprijini accesul la educație al studenților”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Ministerul Educației și Cercetării și Consiliul Național al Rectorilor au mai stabilit și modul în care vor fi repartizate fondurile aprobate la rectificarea bugetară.

,,A fost o primă întâlnire directă a reprezentanților învățământului superior din România cu doamna ministru Monica Anisie, având ca subiect principal soluțiile pe care universitățile românești le iau în calcul în vederea finalizării anului universitar și organizării admiterii în condiții de siguranță pentru studenți și cadre didactice. Există susținerea Ministerului Educației și Cercetării în vederea asigurării cadrului legal de organizare a examenelor de semestru, de an și de finalizare a studiilor și împreună gândim varianta cea mai potrivită care să le permită tuturor studenților un acces echitabil la educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor.

În plus de asta, fiecare instituție din învățământul superior va pune la dispoziție resurse materiale pentru a facilita accesul echitabil la educație.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW