Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Administrația Națională a Penitenciarelor ia măsuri pentru prevenirea coronavirusului / Șapte deținuți de la Jilava sunt suspecți

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 martie 2020 Etichete: , ,

Administrația Națională a Penitenciarelor(ANP) a elaborat și a transmis în unitățile subordonate un plan de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu coronavirus. 

Planul vizează trei paliere de intervenție,  respectiv: „măsuri de prevenție generală, măsuri de intervenție specifice deținuților extrădați din zone cu risc epidemiologic crescut pentru COVID-19 și măsuri de intervenție în situații de criză”.

ANP anunță că a asigurat materialele necesare pentru prevenirea eventualelor cazuri de coronavirus cu măști, dezinfectanți, mănuși, halate, costume de protecție, termometre, scannere de temperatură etc.

Șapte deținuți suspecți de coronavirus

La nivelul Penitenciarului-Spital București-Jilava a fost înființată o secție de izolare pentru eventualii deținuți care ar putea fi suspecți că sunt purtători de Covid-19. Camera este amplasată într-un corp de clădire separat de celelalte secții medicale.

Șapte deținuți se află în acest moment în această secție de izolare. Acestora li s-au recoltat probe pentru a fi testați, toate rezultatele fiind negative

De asemenea, toți contacții celor șapte deținuți sunt în momentul de față monitorizați.

Măsuri speciale pentru deținuți

Ca urmare a primului caz de infectare cu Covid-19, confirmat în județul Gorj, Penitenciarul Târgu-Jiu a luat mai multe măsuri pentru evitarea contactului deținuților cu persoanele din exterior.

Astfel, deținuții nu au mai avut voie să aibă activități în afara locurilor de deținere și nici nu au mai putut beneficia de acordarea recompenselor cu permisiunea de ieșire din penitenciar.

Nici vizitele nu au mai fost permise, acestea realizându-se doar cu dispozitiv de separare.  Deținuții au în schimb voie să vorbească la telefoanele publice din penitenciar, pe tot parcursul zilei, dar și să țină legătura cu persoanele din exterior în on-line.

De asemenea, administrațiile locurilor de deținere au posibilitatea să solicite audierea prin sistem video-conferință.

Mai mult spațiile și locurile care sunt tranzitate de persoane din afara penitenciarelor sunt constant dezinfectate.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW