Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Adina Vălean, despre reluarea călătoriilor: Pașaportul de sănătate ar ușura mult viața transportatorilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, susține că pașapoartele de sănătate ar ușura mult munca transportatorilor, în vederea reluării călătoriilor.

Vălean a anunțat, duminică, faptul că la nivelul statelor UE se discută un set de măsuri comune care să fie aplicate când va fi reluat transportul de pasageri. Printre aceste măsuri se află distanțarea socială, purtarea măștilor de protecție, protejarea lucrătorilor din transporturi, separarea fluxurilor de pasageri sau încurajarea achiziționării de bilete electronice.

Potrivit sursei citate, operatorii aerieni caută deja soluții pentru a asigura distanțarea socială în avion, însă această măsură nu va fi valabilă tot timpul:

„Dacă avem o familie formată din trei membri sau un grup mai mare care călătorește împreună spre aceeași destinație, nu e necesar să lăsăm locuri libere între ei”, a declarat Vălean la Digi24.

În legătură cu modul în care se va călători, Adina Vălean recomandă măsuri medii, ca de exemplu verificarea temperaturii pasagerilor și în funcție de acest lucru, dacă e cazul, persoana cu o temperatură mai mare să fie izolată de restul pasagerilor.

Vom putea pleca în vacanţă, la vară?

Adina Vălean a mai precizat că este dificil de anticipat în cât timp se vor relua călătoriile în toate țările, în contextul în care se apropie perioada concediilor, și că fiecare țară va stabili acest lucru în funcție de condițiile locale.

„Grecia nu cred că va primi cu orice preț orice turist. Centrul european pentru controlul bolilor recomandă ca deschiderea conectivității să se facă între țări și regiuni care au o situație epidemiologică similară. Fiecare autoritate națională va trebui să dea acest răspuns (dacă sunt pregătite să primească turiști – n.r.). Nu toate țările vor ridica restricțiile de călătorie în același timp”, a mai spus Vălean.

Comisarul european a enumerat condițiile pentru ca o țară să poată primi turiști: rata de infecție să fie sub 1%, capacitatea de testare să fie satisfăcătoare, suficient material de protecție atunci când lumea călătorește, capacitate confortabilă de primire a cazurilor în spitale.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW