Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Adina Vălean, audiată joi în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, propunerea pentru funcția de comisar european din partea României, va fi audiată joi în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European.

Potrivit Parlamentului European, cei trei comisari europeni desemnați de Ungaria, Franța și România vor fi audiați, joi, timp de trei ore fiecare în comisiile de specialitate ale instituției.

Adina Vălean va fi audiată, începând cu ora 13:00 (ora 14:00 a României) în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European.

Adina Vălean a fost audiată marți în comisiile de specialitate ale Parlamentului României. Liberala a primit aviz pozitiv de la parlamentarii români.

Adina Vălean a spus la audiere că își va pune întreaga experiență în sprijinul eforturilor UE și ale României.

„Doresc să vă asigur că voi pune întreaga mea experienţă, din nou, pentru următorii cinci ani, în sprijinul eforturilor Uniunii şi ale României, ca stat membru”, a declarat Vălean.

Liberala a mai spus că noua Comisie Europeană are un program „foarte ambițios” și o viziune „pragmatică”, care să poziționeze UE ca actor global puternic, „dar nu orice fel de Uniune Europeană, o Uniune sustenabilă, o Uniune inclusivă, o Uniune Europeană a valorilor, o Uniune care să facă faţă provocărilor viitorului”.

Vălean a vorbit și despre portofoliul Transporturi care i s-a atribuit spunând că transportul terestru este  „una din marile surse de poluare, iar, în condiţiile în care ambiţia comună este ca Europa să aibă o creştere economică verde, cu emisii reduse de carbon, „se impune o modernizare amplă, profundă a întregului sector”.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW