Wednesday, June 16, 2021
Jurnalism corect


Adina Florea de la SS câștigă de aproape 3 ori mai puțin la București decât la Constanța

By Redactia , in Justitie , at 13 august 2019 Etichete: , , ,

Adjuncta Secției speciale de anchetare a magistraților, procuroarea Adina Florea, a câștigat anul trecut, după ce a fost promovată și detașată la București, mai puțin de jumătate din veniturile obținute în urmă cu doi ani la Constanța.

Cel puțin asta rezultă din declarația de avere completată în iunie 2019, și care reflectă veniturile anului 2018. Astfel, potrivit acestui document postat pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), Florea a încasat în 2018 suma de 71.496 de lei. Ea este compusă din salarii încasate de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, adică 16.613 de lei, diferențe salariale primite în urma unor sentințe judecătorești în valoare de 8.977 de lei, vouchere de vacanță de 1450 de lei și ”salariu” de la Parchetul General de 44.456 de lei.

În declarația de avere din 2018, Florea arăta că a primit suma de 192.801 de lei, ea fiind compusă din salariu și sentințe judecătorești.

Venituri de 3 ori mai mici

Asta înseamnă că Adina Florea câștiga la Constanța de 2,7 ori mai mult decât câștigă după ce s-a transferat la București.

Secția specială de anchetare a magistraților a devenit operațională din 23 octombrie 2018, pe 19 octombrie Adina Florea fiind declarată admisă ca procuror al secției nou înființate după ce a trecut de filtrul colegilor din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
”Salariul” de 44 de mii de lei încasat de la Parchetul general pentru două luni de activitate în 2018 este compus, cel mai probabil, din salariu de drept plus diverse diurne și prime de detașare de care beneficiază magistrații din Secția specială și din CSM care se consideră ”detașați” dacă au domiciliul în altă localitate, așa cum este și cazul Adinei Florea.

În iunie 2019, Florea a fost aleasă de judecătorii din CSM șefa secției speciale, însă nu a fost încă numită în funcție.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW