Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Aderarea României la Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 20 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen a fost pusă pe ordinea de zi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene din data de 5 decembrie, a transmis luni, 20 noiembrie, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe.

„Menționarea în agenda Consiliului este aproape identică față de cea de anul trecut, de la ședința în care veto-ul Austriei ne-a ținut la cozile Europei încă un an. Este ultimul tren pentru țara noastră, rămâne să vedem dacă toată presiunea pusă de Comisie, de Parlament, de fiecare dintre noi a funcționat și România va fi parte din spațiul liber de circulație european, așa cum merită încă din 2011”, a scris europarlamentarul într-o postare pe Facebook.

(Sursa foto: Consiliul European)

În luna decembrie a anului 2022, Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene a respins aderarea României la Spațiul Schengen, din cauza votului negativ exprimat de ministrul de Interne din Austria, cât și de omologul olandez, care s-a opus aderării Bulgariei. România și țara vecină parcurg împreună procesul de aderare la spațiul de liberă circulație.

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW