Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Aderarea la Schengen. Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat la Viena ultimele argumente pentru aderarea României

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 24 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat, la Viena, ultimele argumente ale României pentru aderarea la spațiul Schengen, în perspectiva Consiliului JAI care va avea loc între 4-5 decembrie. Negrescu a înmânat reprezentanților un document-sinteză spre a fi transmis cancelarului austriac Karl Nehammer.

Eurodeputatul Victor Negrescu a făcut un pas important în direcția aderării României la spațiul Schengen, prezentând la Viena argumentele vitale pentru includerea țării în acest cadru european. În cadrul unei întâlniri cu reprezentanții guvernului austriac, Negrescu a înmânat un document-sinteză destinat cancelarului federal al Austriei, Karl Nehammer, evidențiind contribuția esențială pe care România o poate aduce în consolidarea și îmbunătățirea funcționării zonei de liberă circulație.

De-a lungul a peste 12 ani, România a îndeplinit toate criteriile specifice aderării la spațiul Schengen. Cu toate acestea, procesul de aderare a fost blocat fără o justificare legală clară. „Anul trecut, cu toate argumentele favorabile României, aderarea țării mele la zona de liberă circulație a fost blocată prin veto-ul aplicat de Austria, în ciuda faptului că România era mai bine pregătită decât Croația din punct de vedere tehnic”, a subliniat Negrescu.

România a demonstrat că merită să facă parte din Schengen prin gestionarea exemplară a migrației și asigurarea securității frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a adăugat chestorul Parlamentului European.

Negrescu a subliniat importanța continuării eforturilor și a angajamentului României pentru a adera la spațiul Schengen și a reiterat contribuția pozitivă pe care aceasta o poate aduce pentru securitatea și stabilitatea zonei.

În ciuda obstacolelor întâmpinate, reprezentantul României în Parlamentul European a menționat că țara și-a menținut implicarea activă în operațiunile desfășurate sub egida Agenției Frontex și a continuat să demonstreze determinare și dedicare în realizarea obiectivelor specifice aderării la spațiul Schengen.

Michael Ludwig, despre importanța aderării României la Schengen

Într-o postare pe X, primarul general și guvernatorul Vienei, Michael Ludwig, a evidențiat importanța comunității românești din Viena, numărând peste 47.000 de persoane, subliniind contribuția semnificativă adusă atât economiei locale, cât și societății în ansamblu. Ludwig a subliniat că acești cetățeni români aduc un aport valoros la diversitatea culturală și la prosperitatea Vienei.

Persoanele cu rădăcini românești aduc o contribuție deosebit de importantă la economia noastră și la dinamica socială a Vienei. Ei sunt o parte esențială a comunității noastre și își aduc aportul în diverse domenii, contribuind la diversitatea și bogăția culturală a orașului nostru”, a declarat Michael Ludwig.

Cu privire la veto-ul impus de guvernul federal austriac împotriva aderării României la spațiul Schengen, primarul General al Vienei a exprimat convingerea că această decizie a fost o greșeală: „Consider că veto-ul aplicat de guvernul federal împotriva aderării României a fost o greșeală. Contribuția României la Uniunea Europeană și potențialul său de a consolida securitatea și cooperarea în cadrul spațiului Schengen sunt aspecte esențiale pentru viitorul nostru comun”, a adăugat acesta.

Cu ocazia vizitei efectuate în Austria, chestorul Parlamentului European a avut întâlniri de lucru nu doar cu primarul general și guvernator al Vienei, Dr. Michael Ludwig, ci și cu omologul său, Însărcinatul Special pentru afaceri globale al Cancelarului Federal Karl Nehammer, ambasadorul Peter Launsky-Tieffenthal, dar și cu diferiți reprezentanți și decidenți din guvernul federal și ministerul de interne austriac.

Foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW