Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Aderarea Finlandei și Suediei la NATO, susținută de Parlamentul României – mesajul transmis de Marcel Ciolacu

By Vîrban Robert , in Opinii Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 iunie 2022

Parlamentul României susține aderarea Suediei și Finlandei la NATO, a fost mesajul transmis de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu ambasadorii la București ai Suediei, Therese Hydén, respectiv Finlandei, Marjut Akola.

„Parlamentul României susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Consolidarea parteneriatului de securitate din cadrul alianței nord-atlantice a fost mereu o prioritate pentru Partidul Social Democrat, iar decizia luată de cele două guverne social-democrate din nordul Europei reprezintă un important pas spre dezvoltarea NATO.

Am transmis acest mesaj de solidaritate și de sprijin partenerilor din Finlanda și Suedia în cadrul unei întâlniri pe care am organizat-o astăzi la Palatul Parlamentului cu ambasadorii celor două țări în România, în cadrul căreia am discutat și despre întărirea cooperării economice și militare.
Astăzi, în acest context dificil, fiecare român poate spune cu lejeritate că #NoiSuntemNATO, dar nu pot să nu fiu mândru de contribuția semnificativă avută de Partidul Social Democrat la aderarea la NATO și consolidarea poziției noastre în interiorul alianței”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook, la finalul întâlnirii.

Suedia și Finlanda vor să adere la NATO

Conștientizând riscurile în creștere la adresa securității naționale, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă asupra Ucrainei, liderii Suediei și cei ai Finlandei au transmis oficial, pe 18 mai, cererile de aderare la NATO.

Dintre cele 30 de state membre ale organizației, doar Turcia a anunțat că se opune demersului, reproșând celor două țări scandinave, mai ales Suediei, faptul că găzduieşte activişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe care îl consideră o organizaţie teroristă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW