Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Aderarea Croației la Spațiul Schengen, aprobată de CE/ EuroNews: Punct dureros pentru România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 23 octombrie 2019 Etichete: , , , , ,

Aderarea Croației la la Spațiul Schengen a fost aprobată de Comisia Europeană, la șase ani de când e membră a devenit membru al Uniunii Europene. România, membră a UE de 12 ani, încă nu a reușit să adere la Schenghen, ceea ce poate fi catalogat ca un „punct dureros”, scrie euronews.com.

Sursa citată scrie că, „după patru ani de evaluări, Comisia a ajuns la concluzia că Zagrebul îndeplinește toate condițiile pentru a face parte din Schengen. Printre condițiile impuse statelor membre pentru aderarea la Schengen se numără securizarea frontierelor, un subiect delicat la nivel european după 2015, ca urmare a crizei refugiaților”.

„Spațiul Schengen vine cu libertăți și privilegii, dar și cu mari responsabilități. Aderarea Croației, dar și a Bulgariei și României este importantă, date fiind provocările de securitate și migrație din ziua de azi”, a declarat comisarul european pentru Migrație și Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, conform sursei citate.

Euronews.com menționează că decizia Comisiei Europene „este un punct dureros pentru România și Bulgaria – membrii din 2010, încă nu li se acordă acces la Schengen”.

sursa foto: incont.stirileprotv.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW