Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Acuzații între autoritățile din Constanța și Arhiepiscopia Tomisului, după incendiul de la Palatul Arhiepiscopal

By news.ro , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2022 Etichete: , ,

Arhiepiscopia Tomisului acuză city-managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, că a oferit informaţii false, după ce a anunţat că nu există autorizaţie de construire pentru podul Palatului Arhiepiscopal, precizând că acea clădire nu a fost supraetajată niciodată.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, un comunicat de presă, prin care afirmă că podul clădirii a fost dintotdeauna acolo, iar în ceea ce priveşte eventualele amenajări tehnice ale interiorului podului autorităţile abilitate pot cercetata legalitatea acestora.

Arhiepiscopia Tomisului constată, cu uimire, că city-managerul municipiului Constanţa Felicia Ovanesian a lansat informaţii false cu privire la instituţia noastră. Astfel, referindu-se la sediul Arhiepiscopiei Tomisului a afirmat că acesta ar fi fost <<supraetajat în anul 2007>>. În realitate, sediul Arhiepiscopiei Tomisului nu a fost supraetajat niciodată.

Anexăm fotografii de epocă care demonstrează că acoperişul şi podul clădirii a existat dintotdeauna acolo legal, de la construcţia ei (1932) şi cât timp a fost muzeu sau bibliotecă. Referitor la eventualele amenajări tehnice ale interiorului podului, autorităţile abilitate pot cerceta legalitatea acestora”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului. Aceasta a mai precizat că termenul de mansardă a fost folosit imprecis în noaptea incendiului.

City-managerul municipiului Constanţa, Felicia Ovanesian, a anunţat, marţi, că nu există autorizaţia de construire pentru podul Palatului Arhiepiscopal, distrus în incendiul de sâmbătă seara, precizând că supraetajarea neautorizată a fost ridicată în 2007, iar în prezent nu mai pot fi date sancţiuni, fapta fiind prescrisă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW