Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Acuzații de înșelăciune și trafic de substanțe toxice la o societate care comercializează reactivi chimici și aparatură medicală către spitale. Percheziții ale polițiștilor bucureșteni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 iulie 2021

Polițiștii bucureșteni fac joi 19 percheziții domiciliare într-un dosar în care reprezentanții unei societăți comerciale sunt acuzați de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice. 

Din 2017 și până în prezent, reprezentanții societății comerciale ar fi furnizat informații false despre calitatea produselor livrate, în special reactivi chimici și aparate medicale, informează Poliția Capitalei.

Reactivii chimici sunt utilizați în analize de laborator în spitalele de stat și în unitățile medicale private, iar oamenii legii bănuiesc că nu ar îndeplini condițiile de conformitate.

În plus, reprezentanții societății comerciale mai sunt acuzați că ar deține, produce și vinde produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul legal de a desfășura aceste activități.

Comunicatul Poliției Capitalei

„Astăzi, 08.07.2021 Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează 19 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice.

Din probatoriul administrat în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în din anul 2017 și până în prezent, reprezentanții unei societăți comerciale ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale), precum și faptul că ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfășoare astfel de activități.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București”

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW