Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Acuzații de crime împotriva umanității la adresa președintelui Braziliei / Jair Bolsonaro ar putea ajunge în fața Curții Penale Internaționale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 august 2020 Etichete: ,

Președintele brazilian Jair Bolsonaro este acuzat de angajații din domeniul sanitar de “crime împotriva unaității”. Bolsonaro a fost una dintre vocile care au criticat încă de la debutul pandemiei măsurile de izolare impuse de mai multe state pentru a combate pandemia de coronavirus

O coaliţie de sindicate din Brazilia, care ar reprezenta peste un milion de angajați din domeniul sanitar, au cerut, luni, Curţii Penale Internaţionale (CPI) să deschidă o anchetă în cazul președintelui Brazilian Jair Bolsonaro, relatează AFP, citat de Agerpres.

Sindicaliștii îl acuză pe președintele brazilian că „a dat dovadă de neglijenţă criminală în modul în care a gestionat pandemia de COVID-19, riscând viaţa profesioniştilor din domeniul sanitar şi a membrilor societăţii braziliene”.

Angajații din sănătate mai spun că preşedintele brazilian  „a perpetuat riscurile de contaminare cu COVID-19 favorizând adunarea susţinătorilor săi, apropiindu-se de ei fără mască şi făcând reclamă unui tratament medical puternic discutabil, precum hidroxiclorochina”.

„Administraţia Bolsonaro trebuie să fie făcută responsabilă pentru răspunsul său nemilos la pandemie şi pentru refuzul său de a-i proteja pe angajaţii din sectorul sanitar şi pe brazilienii pe care a jurat să-i apere”, a declarat într-un comunicat Marcio Monzane, secretar pentru regiunea America al federaţiei sindicale UNI Global Union.

De la debutul pandemiei, Brazilia a înregistrat peste 2,4 milioane de contaminări cu coronavirus și aproximativ 87.000 de decese. Inclusiv președintele Jair Bolsonaro a luat coronavirus, fiind declarat recent vindecat.

sursa foto: jpg.gallery

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW