Wednesday, January 20, 2021
Jurnalism corect


Acuzată de aproape 300 de încălcări ale legii, fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost arestată preventiv

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 22 mai 2020 Etichete: , ,

Fosta consilieră pe probleme de tineret și sport a Vioricăi Dăncilă, Daniela Coța, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei Tribunalului Sălaj. 

Aceasta și soțul său, au calitatea de suspecți într-un dosar penal vizând fapte de corupție la clubul de volei din Zalău.

Vezi și O fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, reținută de procurori într-un dosar de corupție

Acuzaţiile în acest dosar sunt de obţinere ilegală de fonduri, cu un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, respectiv delapidare, cu un prejudiciu estimat la 1,9 milioane de lei, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta,

Acuzațiile procurorilor

Daniela Coța și soțul său sunt acuzați de 26 de fapte de “obținere ilegală de fonduri în formă continuată” și de 228 de acte de “delapidare în formă continuată”.

Cei doi inculpați, in calitate de reprezentanți ai Volei Club Municipal Zalău, “in perioada 2017-2020, in mod repetat și in realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1 200 000 lei din bugetul local al Municipiului Zalău,cu titlu de finantari nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte”

De asemenea, inculpații și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1 900 000 de lei. Acest lucru s-a realizat prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau in mod fals remiterea unor sune de bani către jucatori sau antrenori.

Procurorii din cadrul Prchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus, joi, reținerea inculpaților, urmând ca peste o zi sa fie propusă și luarea măsurii arestării preventive.

Acuzațiile complete ale procurorilor pot fi citite AICI.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW