Monday, April 19, 2021
Jurnalism corect


Actul normativ care modifică Legea Carantinei, promulgat de Klaus Iohannis / Persoanele care se consideră vătămate de măsurile luate de autorități pot apela la instanță

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ pentru modificarea Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic şi biologic, potrivit Administrației Prezidențiale. Persoanele care se consideră vătămate de măsurile luate de autorități au posibilitatea de a apela la instanță, în cel mult 24 de ore de la data comunicării deciziei DSP, și de a cere anularea actului. 

Actul normativ pentru modificarea Legii 136/2020 a fost promulgat, vineri, de Președintele României.

Orice persoana care se consideră vătămata într-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis potrivit art.8 alin.(3) poate introduce, în termen de cel mult 24 de ore de la data comunicarii deciziei direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, acţiune la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are reşedinta ori la judecătoria în a cărei circumscripţie este situat spaţiul sau unitatea sanitară în care este izolată, solicitând anularea actului. Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru”, potrivit Legii promulgate de Klaus Iohannis.

Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța în complet de 5 judecători în termen de 5 zile de la sesizare, prin hotărâre definitivă.

Proiectul de lege a fost inițiat de Robert Cazanciuc, senator PSD, George Dircă, senator USR, Daniel Fenechiu, senator PNL și Attila-Zoltan Cseke, senator UDMR.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

 

 

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW