Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Actrița Maia Morgenstern, amenințată cu moartea printr-un e-mail în care se menţiona că este „din partea partidului AUR”/ Formațiunea susține că este o înscenare

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 27 martie 2021 Etichete: , , ,

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea prin intermediul unui e-mail la finalul căruia se menționa că este „din partea partidului AUR”. În replică, formațiunea susține că este o înscenare.

Situația a fost sesizată, printr-un mesaj pe Facebook, de managerul Teatrului Evreiesc și de Stat, Maia Morgenstern.

”Au început să apară intoxicaţii, fake news şi înscenări mizerabile în numele Alianţei pentru Unirea Românilor. Şi nu avem decât trei luni în Parlamentul României! Vă daţi seama ce va urma? Dar toate atacurile şi manipulările care încearcă să ne discrediteze nu fac decât să confirme că reprezentăm o forţă puternică şi incomodă pentru cei care vor să îngenuncheze România (…) Un astfel de personaj a săvârşit în numele AUR un atac degradant şi suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit şi îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii în România

Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist este o provocare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească această persoană cu celeritate, conform legislației în vigoare.

Suntem alături de doamna Maia Morgenstern și o asigurăm de întreaga noastră considerație”, a transmis AUR.

Dacian Cioloș: Instituţiile statului trebuie să se autosesizeze

„Mesajul cu amenințări incalificabile antisemite adresat marii noastre actrițe Maia Morgenstern și teatrului evreiesc de stat nu poate rămâne fără consecințe penale asupra autorului sau autorilor.

Sunt șocat de violența de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranța etnico-religioasă și rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern. Credeam că am învățat cu toții lecțiile istoriei și că acesta este un capitol încheiat.

Instituțiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgență, să identifice și investigheze aceste amenințări de neconceput. Sunt alături de Maia, de teatrul evreiesc și de toți cei care s-au simțit amenințați de această manifestare reprobabilă”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW