Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Activitatea Spitalului din Suceava ar putea fi reluată în proporție de 70%/ Ce secții ar putea redeveni funcționale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete: ,

Activitatea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava ar putea fi reluată, în proporție de 70%, după focarul de coronavirus. Vor funcționa mai multe secțiicu specializări unice în județ, susține președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în urma unor întâlniri ale CJSU.

Președintele CJ a precizat că la aceste discuţii a mai participat conducerea SJU şi reprezentanţi ai DSP Suceava, iar secţii precum neurochirurgie, chirurgie, urologie, obstetrică şi ginecologie, ortopedie ar putea redeveni funcţionale în curând.

„Pe toate nivelele, până la etajul V, se vor organiza secţii non-COVID. Etajul VI va fi zonă tampon, unde vor fi pacienţii internaţi care sunt testaţi şi care apoi, în funcţie de rezultatul testului, vor fi internaţi pe secţiile COVID sau non-COVID. La etajul VII va fi terapie intensivă COVID şi secţii pentru intervenţii chirurgicale pentru pacienţi COVID. Va fi asigurată separarea circuitelor funcţionale COVID şi non-COVID. În funcţie de evoluţia bolii în judeţ, va fi posibilă, ulterior, amenajarea etajelor superioare ca zone COVID, odată cu amenajarea etajului VI ca zonă non-COVID”, a explicat Flutur, citat de Agerpres.

Flutur a mai anunțat că pavilioanele de la Spitalul Vechi se vor menţine ca spaţii COVID, cu excepţia Secţiei de oncologie, care va fi non-COVID.

Totodată, la Spitalul Vechi a fost demarată procedura pentru înfiinţarea unui compartiment ATI lângă Secţia de Boli Infecţioase.

”Având în vedere evoluţia la acest moment a situaţiei epidemiologice în judeţ, acestea sunt soluţiile identificate pentru revenirea, în etape, a activităţii Spitalului Judeţean Suceava la activităţile normale, de dinainte de pandemie. Nu a fost cazul să fie luate în calcul alte soluţii, cum ar fi zonele de izolare pentru pacienţii asimptomatici sau alte unităţi medicale din judeţ şi salut acest lucru. Urmează ca mâine să se realizeze procedura de avizare epidemiologică pentru soluţia prezentată”, a spus Flutur.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 91165 more Info on that Topic: mainnews.ro/activitatea-spitalului-din-suceava-ar-putea-fi-reluata-in-proportie-de-70-ce-sectii-ar-putea-redeveni-functionale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW