Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Activitatea Primăriei Capitalei, supusă unui audit extern / Consilierii USR-PLUS au depus un proiect de hotărâre în acest sens

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 ianuarie 2021

Consilierii USR-PLUS din Consiliul General al Municipiului București au depus un proiect de hotărâre pentru contractarea unui audit extern la Primăria Municipiului București și entitățile din subordinea PMB și CGMB. Auditul ar urma să analizeze activitatea Primăriei din perioada ianuarie 2017-decembrie 2020.

Antamarea unui audit statutar ar presupune un volum imens de muncă și implicit un termen mai lung de executare. Pe de altă parte, anumite segmente din auditul statutar sunt deja acoperite de verificările efectuate de Curtea de Conturi, respectiv Camera de Conturi a Mun. București. De ceea, nu recomandăm antamarea unui audit statutar”, a declarat Anamaria Gram, consilier general USR-PLUS.

Astfel, consilierii USR-PLUS susțin că singura soluție ar fi un audit extern, iar selectarea firmelor ar urma să se facă cu respectarea procedurilor de achiziție publică.

Consilierii USR PLUS susțin contractarea simultană a serviciilor de la mai multe firme de audit deoarece volumul de muncă este foarte mare având în vedere numărul direcțiilor/serviciilor din aparatul de specialitate, precum și a entităților subordonate Primarului General și Consiliului General al Municipiului București, astfel încât rapoartele de audit să fie finalizate cât mai repede și să putem iniția elaborarea strategiei pentru dezvoltarea economică a unității administrativ-teritoriale Mun. București”, se arată într-un comunicat transmis de USR-PLUS.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW