Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Activitatea la Spitalul Județean Deva revine la normal

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , ,

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a început, joi, să revină la o activitate normală, primii pacienţi fiind preluaţi prin Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a informat Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, instituţie în subordinea căreia se află unitatea medicală, transmite Agerpres.

„Începând de joi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva primeşte pacienţi prin Unitatea de Primiri Urgenţe. Astfel, unitatea îşi reia activitatea urmând ca, până la finalul acestei luni, spitalul să funcţioneze în parametri normali”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

Potrivit autorităţilor judeţene, de joi şi-a reluat activitatea parţial şi ambulatoriul de specialitate din cadrul SJU Deva.

SJU Deva a fost desemnat spital COVID-19 la sfârşitul lunii martie, câteva zile mai târziu unitatea medicală intrând în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Pe 8 aprilie, la conducerea SJU Deva a venit o echipă militară, unitatea revenind la un management civil după o lună.

Din 11 mai, autorităţile au anunţat că spitalul devine unul de suport COVID-19, astfel că va putea interna şi alţi pacienţi, în afara celor bolnavi de COVID-19. Secţia de Boli Infecţioase va interna şi trata pacienţii suspecţi sau pozitivi la infecţia cu noul coronavirus.

La SJU Deva erau internaţi, joi, 20 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, numărul acestora fiind în scădere pe tot parcursul săptămânii.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW