Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Activitatea Comisiei pentru analiza Legilor Justiției, prelungită până la decizia CCR. Gorghiu: Este exclusiv o măsură de precauție

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 26 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Activitatea Comisiei speciale pentru Legile Justiției va fi prelungită cu încă o lună, a anunțat miercuri, 26 octombrie, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu. Senatorul liberal a argumentat că este o măsură de precauție, întrucât cele trei proiecte de legi au fost reclamate la Curtea Constituțională a României.

Am fost precauţi astăzi. Chiar preşedintele comisiei, deputatul Gabriel Andronache, a propus prelungirea termenului cu 30 de zile. Pe 9 noiembrie este termenul la Curtea Constituţională pe cele trei legi ale Justiţiei. Aşteptăm să vedem care este soluţia şi ulterior vom decide ce facem cu comisia”, a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, citată de Agerpres.

Președintele interimar al Senatului s-a declarat încrezător că „nu există niciun motiv de neconstituționalitate pe cele trei legi ale Justiției”.

Această comisie, pe termen de 30 de zile, îşi prelungeşte activitatea, doar în ideea că ar putea reveni legile de la Curtea Constituţională. Dar este exclusiv (…) ca o precauţie pe care Parlamentul şi-o ia, nu ca pe un drob de sare pe care îl vedem venind picând”, a adăugat Gorghiu.

Proiectele celor 3 legi ale Justiției, adoptate pe 17 octombrie de Parlament, au fost atacate la Curtea Constituțională a României de către opoziție, dar și de Avocatul Poporului.

Concret, dacă CCR va declara neconstituționale prevederile celor trei proiecte, inițiativele Guvernului se vor reîntoarce în Comisia specială pentru reexaminare.

Vezi aici ce reclamă reprezentanții opoziției.

Vezi aici ce reclamă Avocatul Poporului.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW