Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Acțiune de amploare a Parchetului European în județul Timiș. 160 de percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 5 milioane de euro

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 28 iunie 2022

Procurorii Parchetului European (EPPO) au făcut marți, 28 iunie, 160 de percheziții în județul Timiș și Austria, la persoane fizice și sediile unor instituții publice, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene și naționale de peste 5 milioane de euro. 30 de persoane vor fi aduse la audieri, potrivit unui comunicat EPPO.

Încă din anul 2017, un grup organizat, ce ar acționa și în Austria, ar fi înființat peste 150 de companii fictive pe care le-ar fi folosit pentru a frauda fonduri europene și naționale, potrivit procurorilor europeni.

Companiile respective ar fi cerut finanțare prin intermediul unor documente false sau incomplete pentru achiziția de bunuri și echipamente.

În cele mai multe din cazuri, echipamentele și bunurile listate drept cumpărate nu au fost achiziționate de fapt, iar aceleași echipamente și bunuri ar fi fost folosite în mai multe proiecte”, se arată în comunicatul EPPO.

Sumele obținute din bugetul național și cel european ar fi fost scoase, ulterior, prin bancomate, de către persoane care fac parte din gruparea respectivă.

Sumele au fost folosite pentru a cumpăra bunuri și servicii în numele unor persoane fizice și juridice pentru a ascunde originea ilicită”, mai arată EPPO.

Pentru acțiunea de marți, Parchetul European a colaborat cu ofițerii Brigăzii de Crimă Organizată Timișoara și cu ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție.

Sursă foto: Inquam Photos/Alberto Grosescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW