Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Acord între Ucraina și Federația Rusă pentru evacuarea civililor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 martie 2022

În cea de-a doua rundă de negocieri, desfășurată joi, 3 martie, reprezentanții Ucrainei și cei ai Federației Ruse au ajuns la un acord asupra necesității constituirii unor coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele în care au loc confruntări. 

Dar cele două părți au eșuat asupra găsirii unei înțelegeri privind încetarea conflictului.

„Principala problemă rezolvată astăzi este cea a evacuării civililor din zonele în care au loc confruntări. Prin urmare, am convenit asupra regimului de menținere a coridoarelor umanitare pentru evacuarea populației civile. În sectorul coridorului respectiv ostilitățile vor înceta pe perioada evacuării civililor. Cred că acest lucru este un progres semnificativ”, a declarat Vladimir Medinski, liderul delegației ruse, citat de agenția TASS.

Reprezentanții Ucrainei afișează însă un optimism rezervat, mai ales că întâlnirea nu a dus la rezultatele pe care ei și le-ar fi dorit.

„A doua rundă de discuții s-a încheiat. Din păcate, Ucraina nu are încă rezultatele de care are nevoie. Sunt decizii doar cu privire la organizarea coridoarelor umanitare…”, a scris pe Twitter Mihail Podoliak, consilier al președintelui Zelenski.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW