Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Acord între România și Ungaria pe tema lucrătorilor transfrontalieri în contextul crizei COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , , , ,

În urma unei convorbiri care a avut loc miercuri, între ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu și omologul său maghiar, Péter Szijjártó, s-a ajuns la un acord pe tema lucrătorilor transfrontalieri, în condițiile restricțiilor impuse la frontieră de cele două state.

Cu această ocazie, a fost obținut acordul Guvernului de la Budapesta pentru deblocarea situației lucrătorilor care fac naveta zilnic de-o parte și de alta a frontierei româno-ungare.

„În contextul măsurilor restrictive decise de autoritățile ungare, începând cu data de 17 martie, ora 00.00, privind interzicerea accesului cetățenilor străini în Ungaria, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut convorbiri succesive cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, solicitând inclusiv identificarea unei soluții pentru deblocarea situației lucrătorilor transfrontalieri cetățeni români, astfel încât aceștia să-şi poată continua activitatea. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a făcut un demers oficial, prin Ambasada României la Budapesta, vineri, 20 martie, solicitând autorităților ungare și identificarea unei soluții pentru lucrătorii transfrontalieri, subliniind că aceștia se află în prezent în imposibilitatea continuării activității și riscând să își piardă locurile de muncă. Această temă a fost ridicată de ministrul român de externe și în cadrul reuniunii prin videoconferință a Consiliului Afaceri Externe din 23 martie 2020”, se arată în comunicatul emis de MAE.

Detaliile privind implementarea deciziei vor fi stabilite prin dialog direct la nivelul Ministerelor de Interne din cele două state, prin polițiile de frontieră, care vor conveni punctele de frontieră ce vor putea fi utilizate în acest scop, distanța de la frontiera de stat, de o parte și de alta a acesteia, în care această înțelegere va fi aplicabilă și momentul de la care măsura devine efectivă.

Sursa foto: mae.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW