Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Acord între PNL și PSD în privința creșterii pensiilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

Reprezentanții Partidului Social Democrat și cei ai Partidului Național Liberal s-au pus, în principiu, de acord asupra majorării punctului de pensie cu 11%.

În contextul exploziei prețurilor la energie electrică și gaze naturale, fapt ce a generat o creștere în lanț a prețurilor, mulți pensionari speră la o majorarea a punctului de pensie, situat în prezent la 1.442 lei.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a menționat joi, 11 noiembrie, că bugetul poate suporta o crește a punctului de pensie cu 11%, așa cum au solicitat reprezentanții PSD.

„Noi am anunțat o creștere inițială de 7%. Putem să merge fără a da peste cap bugetul la 11%. Nu știu dacă din decembrie sau ianuarie. Noi am cerut un minister special pentru diaspora. Sunt discuții legate de cota unică, la care PNL nu are cum să renunțe”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Precedenta majorare a punctului de pensie, de 14%, a fost realizată pe 1 septembrie 2020 de guvernul condus de la acea vreme de Ludovic Orban.

În acest scenariul în care guvernul va decide acum creșterea cu 11%, punctul de pensie s-ar majora cu 158 lei și ar ajunge la 1.600 lei.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW